Cees Mol Memorial

Cees Mol



"Op 11 maart 2007 is ons plotseling op 40-jarige leeftijd onze vriend en trainingsmaat Cees Mol ontvallen. Cees was bij onze trainingen, wedstrijden en feesten altijd een vaste waarde die gevraagd of ongevraagd zijn bijdrage leverde. Hij stimuleerde ons om te presteren en bracht elementen van zijn winnaarsmentaliteit over op de groep.

Om de herinnering aan hem levend te houden is het de bedoeling dat er jaarlijks een workingtest voor teams wordt gehouden in het tweede weekeinde van maart.

Hierbij zijn familie en vrienden uitgenodigd om de gehele dag bij te wonen en een aantal vrienden heeft aangeboden om te helpen bij de proeven.

De Team Working Test wordt voor de 3e maal gehouden op 13 maart 2010 in Bosschenhoofd en wordt georganiseerd door Peter Maaskant en Rien Thijs.

Voor de wedstrijd worden 16 teams van 3 voorjagers / honden op A niveau uitgenodigd. De proeven worden in de vorm van een Internationale Working Test (IWT) opgezet, waarbij per proef zich situaties voordoen met meerdere apporten op A niveau. Alle proeven worden uitgevoerd met dummies.
Er is gekozen voor deze wedstrijdvorm omdat Cees hier een fervent liefhebber van was. Wij hebben met elkaar ook diverse IWT's bezocht en hij heeft ons IWT-team altijd geholpen en met raad en daad bijgestaan.

Na afloop wordt aan alle deelnemers een certificaat uitgereikt en voor het winnende team wordt er een wisseltrofee ter beschikking gesteld."

Rien Thijs
Peter Maaskant